Resultat_HKV18_blue - Hidra kameraklubb

A photograph is usually looked at- seldom looked into.
- Ansel Adams
A photograph is usually looked at- seldom looked into.
- Ansel Adams
Hidra kameraklubb
Go to content
Sidebar
Konkurranser > 2018
Erno - Skipsblå
Flott sett og godt komponert. Bildeflaten oppbygd med båter, tau, navn på båtene, noen sekker og måkene som setter prikken over i'en. På grensen til å være rotete - men det er det ikke. Det er orden og symmetri i galskapen. Morsomt bilde 150% innenfor tema. Riktig eksponert og god etterbehandling. Utsnittet sitter der det skal. Det eneste som mangler er vel fisken og fiskeren  - men bildet er sikkert tatt etter stengetid og det holder lenge for oss til å la bildet gå helt til topps denne gangen.  
Gratulerer med seieren!
Ove - Vannymfe
Flott bilde. Godt komponert. Ro - noe valget av format er med på å forsterke. God skarphet, selv om ikke hele øyet er knivskarpt - så holder det fordi det meste av kroppen ligger innenfor. Det ser kanskje enkelt ut - men er det ikke. Sjelden rolig bakgrunn som passer forbløffende bra i forhold til tema.
Arne - Ved stranden
Flott komposisjon. Spesielt med bekken som lager god dybde i bildet. En himmel som ligger på grensen til å være overkorrigert, skaper en dramatisk effekt. Tegningen i sanden lengst er flott fanget i opptaket og skaper et fasinerende bilde som er lett å like. Totalinntrykket hever bildet blant de beste.  Godt komponert, godt teknisk. Fortjener sin 3. plass.
Hederlig omtale
Sylvio - Collage
Kreativ måte å løse oppgaven på. Må ligge et enormt arbeid i å finne frem alle sakene og ikke minst sette opp hele collage. Fototeknisk OK, og etterarbeidet bra, - for her har nok fotografen hjulpet litt ekstra til i sluttbehandlingen for å få produktene "blå nok" - og det ble de... Kanskje ikke det bildet alle vil ha på veggen, men det er tanken bak og måten det er løst på som hever bildet. Humoristisk løst. Så da ble det hederlig omtale.

Ove - Forglemmegei
Et flott bildet av denne nydelige blomsten. Fin skarphet på blomsten og uskarp rolig bakgrunn i sammenfallende toner. Litt trangere beskjært ville fokuset vært rettet enda mer mot blomsten - spesielt den ytterst til høyre som jo er helt fantastisk flott. Men det mangler litt trøkk i fargemetningen/kontrast. Her var det litt som kunne rettes opp i etterbehandlingen som kunne hevet bildet flere hakk. Men bevares - et flott bildet er det.

Rune - Blåveis
Et greit og ganske alminnelig bilde av blåveis. God skarphet på hovedblomsten lengst frem. Men det blir litt mye uro i bakgrunnen selv om det fortsatt dreier seg om blåveis. Et kraftig utsnitt hadde hevet bildet en del, men ikke opp på plassering blant de 3 beste.


Antatt
Anre - Nattbad
Fin stemning. Flott forhold mellom den skarpe forgrunn/hovedmotivet - og den uskarpe himmelen bak.  Bildet hadde vunnet seg med en trangere beskjæring.  Da hadde rotet på venstre side blitt borte og bildet hadde  blir renere og stupetårnet kommet bedre fram. Bildet kunne  vært rettet opp litt mot høyre.
Erno - Blåtime
Flott bilde. Ro, harmoni. Fin stemning.
Erno - Strand på Senja
Dette var også fint. Rolig, stemningsfullt. God opptaksteknikk skaper den mystiske forgrunnen.  Men blir litt kjedelig i lengden for å nå lengre opp.
Back to content